Heaven on Wheels

Na de eerste seizoensopener in Mechelen was het meeting seizoen ook aan de beurt geopend te worden. Heaven on Wheels was dit jaar extra bijzonder. Natuurlijk wordt dit evenement elk jaar georganiseerd voor een goed doel: “Telive”. Het was extra bijzonder omdat het alweer de twintigste editie was. Misschien het mooie van “H.O.W.”is dat iedere liefhebber welkom is. De auto’s komen dan ook uit allerlei landen en van standaard tot volledig verbouwd en alles er tussen. Echter wordt het kaf gaandeweg de dag vordert van het koren gescheiden. Er wordt altijd een top 100 selectie gemaakt voor onder de befaamde brug. We nemen je mee in maar liefst twee delen van dit evenement. 

Foto Credits:
Ronald Veth

Tekst: Luuk Mets
Datum: 03-25-2024

De tweede creatie is de Ferrari 348TB is ook zeer zeker een neckbreaker. De Rarri, zoals Maxim haar zelf liefkozend noemt, is een mooie nachtmerrie geweest als het gaat om zijn nachtrust. De afgelopen weken zijn hier honderden uren in gaan zitten en zeker de laatste is flink doorgehaald. Binnenkort een uitgebreide reportage op de site over deze 2 auto’s.

Misschien is het omdat wij keihard aan het werk zijn aan ons eigen Datsun 260Z project, dat we iets meer partijdig geworden zijn. Maar we kunnen gewoon niet om deze prachtige 240Z heen van Kamikaze Garage.

Onze vrienden van Liberty Walk Europe waren aanwezig met de Toyota GT86. Toch blijft het een mooie combinatie, deze bodykit met de BTS Wheels. Nog een kleine 6 weken en hun nieuwe locatie gaat officieel open in Dongen.

Een oude bekende maar nog steeds alsof hij voor het eerst is te zien voor ons. Wat een magistrale creatie heeft Arjen neergezet met zijn Bagged Lotus, misschien moeten we maar eens een volwaardige reportage doen over deze prachtige Engelse bolide.

Deze bagged Subaru Forester op Volk Racing C-Ultra’s kwamen we helaas alleen tegen binnen en niet in de top 100 buiten. Wat ons betreft is dat een zonde want deze combinatie zie je niet snel.

Al maanden werden wij stiekem lekker gemaakt door Maxim van Beverly Cars. Hij was bezig met de Ferrari die je bovenaan kunt zien en met deze Corvette C4. Een gewaagde kleur geel, lucht en wielen bewijst weer dat het soms genoeg kan zijn om een neckbreaker neer te zetten.

 Deze magistrale Toyota Supra MK5 stond buiten onder de brug. Angst dat de lijnen wegvallen op een zwarte auto valt bij de MK5 helemaal weg. De BBS RS’en met enorme hoepels, lucht en de subtiele bottomline kit geven een sjieke doch sportieve look aan de nieuwe Supra.

Onze Tom mocht voor een tweede keer op rij met de RS7 een Top 10 prijs ophalen. De RS7 is nog verder aangepakt afgelopen jaar met nog meer carbon van JH Parts

Voor de allerlaatste keer was Sandra aanwezig met haar beide wagens. Niemand kan om de Aygo’s geluid heen, de supercharger maakt zo’n heerlijke herrie. Het interieur is nu nog verder verbouwd met een compleet carbon dashboard. Niet voor niks dat deze dame op veel evenementen met het kleinste autootje de grootste beker mee naar huis mag nemen.

De zeer gewaardeerde familie Coppens heeft weer een nieuwe creatie uit hun Toyota collectie getrokken. Ditmaal een Toyota Corolla van het type KE20. We hebben nog steeds niet alles gezien, zeggen ze dan. We vragen ons af wanneer zij een Toyota museum beginnen.

We bedanken de organisatie voor een top dag en zoals altijd het warme welkom op de toch stiekem altijd koude dag