Essen motor show part 2

Jagermeister-23

De Celica GT A60 van Gijs, uitgevoerd met Airlift en custom Advan A3E’s is een verschijning die je nagenoeg nooit ziet in de JDM scene. Op verschillende social media profielen zagen we dat deze Toyota het hoogtepunt is. Het wordt ook één van de boegbeelden van ons nieuwe event in 2024 “RetroSpective”

Deze Corrado is 1 van de 2 Rieger GTO’s die eigenaar Mario in zijn garage heeft staan. Deze gele zit alleen nog meer custom werk in dan de blauwe die hij heeft. Het opvallendste is natuurlijk dat het een cabriolet is. Mario vertelde ons dat hij een BMW E30 heeft gebruikt om dit te verwezelijken.

De voorloper van de Corrado is natuurlijk de Scirocco. En in tegenstelling tot de vorige creatie heeft Dennis gekozen voor de cleane en strakke look. Daarintegen valt hij zeker niet minder op. Vooral de motorruimte is een gedeelte waar je een dag naar kan staren.

We zijn groot fan van de Mercedes 190E geworden, die natuurlijke de type W201 draagt. Met name de EVO2. Maar replica of niet, sommige creaties daarin zijn echt subliem. Zo ook dit exemplaar. Ook hier hebben we weer minuten lang naar staan staren en omheen gelopen.

De opvolger, geen verassing dat die type W202 draagt maar kreeg i.p.v. 190E, de naam: “C-Klasse”.  Deze zie je ook steeds vaker in het modified wereldje. Maar niet zo snel zo heftig als deze. “Love it or hate it”, is misschien wel passend bij deze. Wij waren het unaniem eens dat wij bij de eerste categorie horen. Hoe langer je kijkt, hoe meer details je ontdekt.

De F430 van mr Wyld is… “uitgesproken” zullen we maar zeggen. Net als zijn persoonlijkheid is het een opvallende en lieve kerel. De auto en Pascal zijn een keiharde match! Laten we zeggen dat wij in ieder geval erg fan zijn van zijn Volkswagen Puma.

Deze 190E van Kean Suspensions is ook een fantastische creatie. Je kan wel zeggen “dat Kenny wel”. Het is meteen een hint naar het volgende item over de Essen MotorShow. Dat heeft alles te maken met de livery. Zet ‘m maar vast koud en hou de site nauwlettend in de gaten

 Tekst: Luuk Mets
Fotografie: Ronald Veth en Jasper Steenbreker
Datum: 06-12-2023