Essen motor show

Jagermeister-53

Tegenwoordig wordt een seizoen bijna niet meer afgesloten. Toch wordt de Essen Motor Show gezien als dé afsluiter van elk jaar als het gaat om auto evenementen. RevWorks wordt niet alleen vertegenwoordigd door de vele auto’s die een mooie sticker dragen, waarvoor grote dank! Ook een gedeelte van het media team is aanwezig geweest op de eerste 2 dagen van het evenement. We nemen je mee in de fantastische selectie van de Tuning Xperience en de vele stands die er groots aanwezig waren. 

Onze vrienden van Chrome Cars waren weer aanwezig. Dit keer niet met de hele F&F collectie of die van JPS, nee dit keer met een selectie aan uiterst speciale Nissan’s. 

De blauwe R34 GTR betreft chassis nr. 7. Dat is op zichzelf heel speciaal. Maar in de krat er naast staat een “spare N1 engine” die sinds eind 90’er jaren niet geopend is geweest.

De Holyhall Ford Capri was één van de auto’s waar iedereen van de crew erg naar uitkeek. Dit handgebouwde huzarenstukje was te vinden op de H&R stand. We kunnen niet meer dan onze pet afnemen en een diepe buiging maken voor dit magistrale project. 

We volgen al een tijdje het “Tsukuba Project” op instagram. Nu hadden we de kans om deze in het echt te bewonderen. Ondanks dat het nog een lopend project is, is het echt een bizarre creatie om te zien. Xzibit zou zeggen “we’ve put some canards on your canards so you can downforce while you’re downforcing…” of zoiets.

De metamorfose van Sonny’s motorruimte was voor het eerst te zien in de Tuning Xperience. Wij werden gaandeweg wel up to date gehouden maar om het eindproduct te zien in levende lijve bleek de verwondering meer dan te bevestigen. De nieuw volledig gebouwde SR21DET, goed voor een dikke 500+ aan paarden, we zullen zo snel mogelijk een full repo doen over deze prachtige S15. 

We mogen trots terug kijken op de reel die Luka Thijsen heeft gemaakt van de RX7 van Liberty Walk EU. De views en likes op deze video zijn door het dak gegaan. Wat een fantastische build is dit. We komen met een volledige reportage van deze wagen. Dus hou de website nauwlettend in de gaten.

De Tuning Xperience is misschien wel de heftigste afdeling van de Essen MotorShow. De meest unieke projecten uit alle landen binnen en zelfs buiten Europa worden hier ten toon gesteld. Van Dodge Charger nieuw en oud tot Volkswagen Golf nieuw en oud.

Tekst: Luuk Mets
Fotografie: Ronald Veth
Datum: 06-12-2023